Insta Spot di Switzerland

Switzerland adalah negara yang salah satu negara yang terbersih dan eco-friendly. Kalau korang semua tak letak negara ni dalam bucket list korang, percayalah korang kena tulis semula bucket list korang tu. Bagi yang dah rancang untuk pergi ke Swiss tahun ni. Ni ada beberapa idea dan tempat di Swiss yang wajib korang bergambar. Korang cuma […]

Makanan Tradisi Dunia di Pagi Raya

Salam Syawal buat semua. Dah baca tentang pakaian tradisi negara-negara luar yang dikongsikan sebelum ni. Sekarang ni nak berkongsi pula tentang makanan yang disediakan pada hari lebaran ini. 1. Malaysia Di Malaysia, tentulah banyak jenis makanan yang dihidangkan bila orang datang beraya. Tapi, tak sah la kalau tak dibuat Lemang dan Rendang. Ia adalah tradisi […]

6 Travel Apps yang sering digunakan

Hai semua! Hari ni min nak bagi cadangan dekat sesiapa yang bakal melancong tak lama lagi. Untuk lebih memudahkan anda semasa melancong, pastikan aplikasi-aplikasi tertentu seperti yang akan min senaraikan perlu ada dalam phone anda tau. Bukan apa, takut-takut kalau dah sampai sana jadi kelam-kabut nak uruskan banyak benda. Lainlah kalau anda join trip bersama […]

Gunakan Travel Agency untuk melancong? Ini sebab kenapa anda perlukan mereka

Mungkin anda rasa bergerak secara ‘solo’ adalah lebih baik apabila ingin bercuti ke luar negara. Tetapi perasan tak bila kita pilih Travel Agency ia juga akan beri banyak kelebihan dan kemudahan kepada kita? Haa jom kita tengok apa kelebihannya kalau melancong bersama Travel Agency 1. Kepakaran dan pengetahuan yang luas Kebanyakkan Travel Agent sudah mempunyai […]

Makanan Yang Anda Perlu Bawa ketika bercuti di Eropah

Mesti ramai dalam kalangan kita ada keinginan untuk melancong bukan. Tambahan pula dah 2 tahun kita tak dapat nak melancong ke mana-mana akibat daripada penularan wabak covid 19. Bagi admin melancong memang menyeronokkan. Lebih-lebih lagi jika berkunjung ke negara yang belum pernah kita jejak, memang teruja habis. Namun, antara yang menjadi masalah tatkala bercuti adalah makanan. […]

5 Tips Penjagaan Kesihatan ketika Melancong ke Luar Negara

Melancong memang menyeronokkan bukan. Apatah lagi hampir 2 tahun kita tidak dapat melancong ke mana-mana akibat penularan wabak Covid 19. Seronok memang seronok tapi kesihatan harus dijaga sebab virus covid 19 masih ada di sekeliling kita. Sebaik-baiknya, sebelum merancang sesuatu percutian, fikir terlebih dahulu sama ada ia satu keperluan atau pun tidak selain mengambil kira […]

Tips untuk beginner travel videos

1. Tengok video travel Melihat video traveller yang terkenal di dalam youtube, facebook dan juga Instagram adalah satu cara yang terbaik untuk dapatkan inspirasi dalam merakam ataupun edit video kita sendiri nanti. Tapi, mesti ingat kita tidak boleh meniru, kita hanya tengok untuk dapatkan inspirasi dan belajar untuk buat video dengan style kita yang tersendiri. […]

Barang Yang Wajib Dibawa Sebelum Melancong ke Eropah Ketika Musim Sejuk

Malaysia adalah sebuah negara yang tiada 4 musim seperti di Eropah. Jadi kita tidak terbiasa dengan musim sejuk di eropah. Orang cakap negara orang ni tak sama macam negara kita. Ada juga sesetengah negara yang walaupun negara itu sejuk tetapi tidak mempunyai salji. kami di team Jomventures nak share dengan anda barang-barang yang perlu dibawa […]

Tips Jadikan Gambar Anda Menarik Ketika Travel

Media sosial pada hari ini menjadi satu kewajipan utuk seseorang insan. Setiap orang mesti ada media social bukan. Jadi bila pergi travel or melancong tu mesti nak post and share gambar-gambar melancong tu media social. Betul tak?. Tak kurang juga yang nak simpan gambar tu sebagai kenangan. Boleh la tunjuk pada anak cucu di kemudian […]

Tips menarik untuk anda tampil cantik dalam gambar ketika berada di luar negara!

Seperti yang kita tahu, ramai orang yang mengidam idamkan untuk mempunyai gambar yang cantik apabila berada di dalam kamera. Bagi Geng Jomventures, kalau tidak cantik atau cantik nya seseorang itu, bukan sahaja dengan kemahiran seseorang untuk menangkap gambar tersebut, malah cara gaya tersendiri juga sudah pasti akan menghasilkan gambar yang menarik. Geng Jomventures tahu pasti […]