Sebab-sebab anda mesti melancong ke United Kingdom selepas pandemik ini!

United Kingdom merupakan salah satu destinasi popular did Europah antara pelancong Malaysia. Terdapat pelbagai sebab anda mesti mengunjungi UK dalam kehidupan anda.

1. Tempat yang kaya dengan pelbagai jenis sejarah

Big Ben

Setiap bandar di UK mempunyai sejarah tersendiri dan anda akan mempelajari dan menambah ilmu pengetahuan anda semasa anda berada di UK. Setiap bandar mempunyai sejarah yang unik dan anda boleh melihatnya di setiap bangunan di UK. Anda juga boleh Nampak Landmark Ikonik di London seperti booth telefon merah, teksi hitam, London Bridge, Big Ben dan sebagainya.

2. Cuaca yang menyejukkan dan refreshing

Cuaca di UK , sentiasa mendung dan sejuk. Anda pasti berasa sejuk dan pengalaman baru bagi pelancong dari Malaysia yang duduki di garis Kathulistiwa. Walaubagaimanapun sila memastikan cuaca di UK sebelum anda pergi dan sila bawa pakaian yang sesuai.

3. Terdapat tarikan percuma yang sangat mengindahkan

Sky Garden

Anda boleh lihat pemandangan kota London dari Sky Garden, sangat cantik, tapi anda perlu tempah awal tiket untuk naik ke atas. Walaubagaimanapun Tiket bagi Sky Garden adalah percuma. Di London juga terdapat lebih dari 20 buah muzium tanpa dikenakan bayaran tiket masuk. Antara muzium best yang percuma ialah: The British museum, Natural History & Sceince museum dan sebagainya.

Jika berminat untuk mengikuti kami ke sini boleh klik sini untuk mengetahui maklumat lanjut tentang pakej kami.

Kongsi di media sosial :

WhatsApp
Facebook
Twitter

Baca artikel lain