OSAKA, JEPUN
Jom jelajah ke negeri Kansai Jepun. Lawatan ke Osaka, Kyoto, Arashiyama, Nara dan Kobe.

pakej ekonomi!

MURAH DAN BERBALOI

RM

3870

SAHAJA !!!

Pakej termasuk penerbangan, penginapan hostel, travel insuran dan lain-lain.

Kenapa anda perlu sertai kembara bersama Jomventures?

Pelepasan kumpulan kecil

Bagi memastikan kelancaran trip, kami mengehadkan hanya 14-18 orang peserta sahaja setiap trip.

Termasuk tiket penerbangan

Termasuk tiket penerbangan pergi dan balik dengan Airasia X. Elaun bagasi & 'inflight meal' turut tersedia.

Penginapan yang selesa

Kesemua pakej Jepun akan menginap di HOTEL BERTARAF 3 BINTANG. Lebih selesa berbanding hostel / homestay.

Termasuk Breakfast & Dinner

Sarapan pagi (Breakfast) disediakan di hotel. Juga turut tersedia makan malam (Dinner) bagi memudahkan peserta.

Halal / Muslim tour

Kami ambil berat kehedak syarak dan citarasa Malaysia. Pastinya aspek makanan halal dan solat yang terjaga.

Pengembaraan sebenar

Anda akan dibawa tempat lawatan sebenar, bukannya ke 'kedai komisyen' atau 'kedai paksa beli'.

Kenapa anda perlu sertai kembara bersama Jomventures?

  • positive review  Percutian ke osaka di musim panas sangat menyeronokkan. Tour guide yg mesra & berpengalaman. Tq hassan & mohd utk percutian kami.

    Siti Nur Aliaa Roduan Avatar Siti Nur Aliaa Roduan
    13th November 2019

    positive review  Terima kasih kepada team jomventures..saya amat berpuas hati dgn trip Osaka Tokyo dan tour guide En.Kamarul sangat sporting dan mesra.👍👍👍👍👍

    Fatimatu Zahrah Avatar Fatimatu Zahrah
    28th December 2018

    positive review  Tahniah dn terimakasih Jomventures. Trip kami sekeluarga (Tokyo-Osaka-Hokkaido) yg pihak Jomventures susunkan sgt2 cemerlang. Kami sesungguhnya sgt berpuas hati. En Hassan tour leader yg sgt understanding, dn hebat dlm menyusun perjalanan mnggunakan jajaran & jaringan keretapi. Walaupun agak memenatkn tpi kami enjoy..& berpeluang merasai budaya kehidupan masyarakat Jepun...t.ksh sekali lgi Jomventures dan diucapkan selamat maju jaya....kalau ada trip2 yg manarik, mari la share...mgkin kami nk ikut lgi... 🙂

    Kasim Bin Selamat Avatar Kasim Bin Selamat
    21st April 2018
  • positive review  Assalamualaikum.Salam sejahtera.Kembara bersama Jomventures amat berbaloi.Terima kasih kpd tour guide En Kamarul di atas layanan & bantuan.Wonderful trip.Disamping team yg ceria & sporting.Akan menjadi kenangan & memori indah di hati, Sakura 🌸.Sampai jumpa lg.Semoga Jomventures akan lebih maju & mempelbagaikan pakej2 menarik yg lain.

    Mazlinda Kasrat Avatar Mazlinda Kasrat
    6th April 2019

    positive review  *Strongly recommended* alhamdulillah..selesai sudah "Kita pengembara" di bumi perth pada 19-23 june 2019.. Terima kasih Jomventure exploration kerana merealisasikan impian kami untuk menjelajah negara kangaroo dan merasai sendiri beraya diperantauan😜..terima kasih juga untuk service yang terbaik yang diberikan oleh Tour Guide(En hasanuddin)yang sangat berpengalaman dalam mengendalikan trip ini..yang paling penting adalah makanan halal dan penjagaan solat sepanjang trip yang sangat terjaga..kami sangat berpuas hati dengan layanan yang diberikan... Thanks Jomventure for great experience and enjoyable trip..

    Ct Aisya II Avatar Ct Aisya II
    2nd July 2019

    positive review  Service terbaik, tour guide mahir dalam selok-belok kehidupan di Turki. Insya allah kedatangan anda akan bermakna dan berbaloi bersama mereka 🙂

    Thalhah Hazni Avatar Thalhah Hazni
    20th January 2018
  • positive review  Pengalaman bercuti ke South Island NZ bersama Jomventure amat mengujakan. Peluang memandu motorhome melalui scenic route di Lindis Pass mmg takkan sy lupakan😍😍😍 Kelebihan travel dlm group yg kecil memberi ruang utk kami membina hubungan yg erat antara semua peserta.Terima kasih kpd krew Jomventure atas kelancaran urusan sepanjang trip, kenangan manis, gambar2 wow dan sabar melayan kerenah kami yg pelbagai ragam ni😂

    Izyan Abdullah Avatar Izyan Abdullah
    22nd December 2018

    positive review  I was so pleased with the trip (Tokyo - Osaka). Hassan, the tour guide was outstanding : knowledgeable, friendly, safety-conscious, and had great sense of humor. A variety of activities for people of all ages and interests. Reasonably priced and safe. I will be recommending your tour and I will also be taking another in the future - Thank you for a wonderful journey!

    Sue Auverto Avatar Sue Auverto
    11th April 2018

    positive review  NARITA airport, KITASENJU, ASAKUSA, UENO, HARAJUKU, SHIBUYA, ODAIBA, AKHIBARA, HANEDA airport semua tempat dalam list ini adalah yang terbaik jom venture bawak ktorg jalan2. servis terbaik & sangat2 recomended untuk sesiapa yang nak travel. semoga syarikat jom venture berjaya dalam bidang travel ini.

    Syaz Wan Avatar Syaz Wan
    9th April 2017
  • 5 star review  alhamdulillah...menyediakn harga trip yg berpatutan..dan tour guide yg mesra dan peramah..

    Saiful Bahri Avatar Saiful Bahri
    21st April 2018

    positive review  Pencutian saya bersama suami & anak perempuan bersama Jomventures utk trip Swiss , Austria & Germany dari 22-31/10/19 amatlah menyeronok kan dan tidak dapat dilupakan. Tour leader & team sangat banyak membantu terutama dengan keadaan saya yg tidak dpt berjln jauh. Semoga JV akan terus sukses. Kami akan terus menyokong JV dan tidak sabar utk menyertai trip dgn JV utk trip yg akn dtg. 5 bintang utk JV . .

    Sazlina Mohamed Avatar Sazlina Mohamed
    1st November 2019

    5 star review  Tour leader kami semasa di Osaka (Encik Hassan) sangat berpengalaman dalam mengendalikan lawatan ke setiap lokasi perjalanan kami melalui train. Travel Kit/Note yang diberikan juga memudahkan komunikasi kami semasa membeli belah di Jepun.

    Abdullah Izzudin Avatar Abdullah Izzudin
    24th July 2018
  • positive review  Alhamdulillah servis yg diberikan terbaik!!.. tourguide berpengalaman, dan peramah dan memberikan info2 tempat2 yg dilawati.. dan yg paling penting waktu solat yg terjaga dan kemudahan mendapatkan makanan halal.. mmg enjoy la kami sekeluarga.. Insyallah next destination akan pilih Jomventurws lgi..��

    Fariza Ahmad Avatar Fariza Ahmad
    14th February 2018

    positive review  Puas hati sbb dpt belajar byk benda dari diorang.

    Ghazi Khayat Avatar Ghazi Khayat
    21st January 2018

    positive review  My trip with hubby to Tokyo- Osaka 3-8 April 2019 was a memorable one. My experience with Jomventures since registration was superb. Fast response, detail guidance and very helpful. Our TL Mr Kamarul has done a good job and be very patient with us who were crazy taking photos with sakura but at the same time was trying hard to control time per schedule. Hope jomventures will be more success in future with more routes to offer..

    Raja Nor Siha Avatar Raja Nor Siha
    14th April 2019

Baca review penuh di laman Facebook ->

OSAKA

Osaka merupakan bandar utama di negeri Kansai, sebuah negeri yang terletak di tengah-tengah kepulaun Honshu di Jepun. Lawatan 5H4M merangkumi beberapa daerah yang indah seperti Osaka – Kyoto – Arashiyama – Nara – Kobe. Pengalaman pengembaraan yang lengkap merangkumi destinasi lawatan terbaik di negeri Kansai. Bawa bersama anak, alami keunikan budaya dan kemajuan negara Jepun ini. 

Pengangkutan Train / Van

Pakej 'by train' menggunakan pengangkutan awam sepenuhnya atau pakej 'by van' untuk lebih keselesaan.

Hotel 3 Bintang

Kesemua pakej Jepun akan menginap di HOTEL BERTARAF 3 BINTANG. Lebih selesa berbanding hostel / homestay.

Pelepasan kumpulan kecil

Bagi memastikan kelancaran trip, kami mengehadkan hanya 14-18 orang peserta sahaja setiap trip.

HARI 1 : KUALA LUMPUR – OSAKA

Penerbangan terus dari Kuala Lumpur (KLIA2) ke Osaka Kansai (KIX) [14:15 – 21:40]. Tiba di Osaka di sambut oleh crew Jomventures. Bermalam di Osaka.

HARI 2 : OSAKA

Pagi yang indah dimulakan dengan bersiar-siar di Osaka Castle Park yang cantik. Kemudiannya, ke Osaka Museum of Housing & Living. Di sebelah malam pula, nikmati kemeriahan manusia di Dotonbori (Namba), juga tempat yang baik untuk ‘shopping’ dan mencuba pelbagai ‘street food’  yang lazat. Bermalam di Osaka

HARI 3 : KYOTO – ARASHIYAMA

Hari ini, lawatan ke kawasan Kyoto yang terkenal dengan sebuah bandar yang mendamaikan. Lawatan ke Kiyomizu-dera dan Matsubara Street yang cantik. Sebelah ptg, menuju ke Arashiyama Bamboo Forest, tidak jauh dari Kyoto. Bermalam di Osaka.

HARI 4 : NARA

Tidak jauh dari Osaka, bandar Nara sememangnya terkenal dengan sebuah taman rusa iaitu Nara Deer Park.  Rusa di sini hidup secara liar. Di sekitar taman ini terdapat beberapa binaan lama seperti Todaiji Temple. Di sebelah petang, lawatan ke Shinsekai. Di sini terdapatnya Tsutenkaku Tower dan pemandangan malam yang meriah. Bermalam di Osaka

HARI 5 : PILIHAN KOBE / USJ

Pilihan lawatan ke Universal Studio Japan dan membeli cenderamata di Hard Rock Cafe.  ATAU lawatan ke Kobe (Nonubiki Herbs Garden & Masjid Kobe) (pilihan 1 tempat sahaja berdasarkan keputusan bersama).  Bertolak ke Osaka Kansai Airport pada 5.00 ptg. Penerbangan pulang Osaka Kansai (KIX) – Kuala Lumpur (KLIA2) [22:00 – 04:00 (+1)].

PAKEJ TERMASUK

  • SMALL GROUP TOUR : Maksimum 14-16 peserta sahaja
  • PENERBANGAN : Pergi & balik dengan Airasia X. Termasuk bagasi 20kg, makanan dalam penerbangan.
    Kuala Lumpur (KLIA2) – Osaka Kansai (KIX) Return.
  • PENGANGKUTAN : Train / Subway
  • PENGINAPAN : Hotel bertaraf 3 BINTANG (4 malam di Osaka)
  • SARAPAN & MAKAN MALAM DISEDIAKAN
  • PERCUMA! Insuran lawatan
  • PERCUMA! T-shirt ekslusif ‘Kita Pengembara’
  • TOUR LEADER (Melayu )

TIDAK TERMASUK

  • BAYARAN MASUK : Hampir semua tempat lawatan adalah masuk percuma. (Universal Studio Japan : 7900 JPY)
  • MAKAN :  Makan tengah hari (Lunch) di restoran Halal / Street Food

HARI 1 : KUL – KIX [D7 2] 14:15 – 21:40

HARI 5 : KIX – KUL [D7 1] 22:00 – 04:00 (+1)

*tertakluk kepada perubahan dari syarikat penerbangan.

TRIPMUSIM / CUTITARIKHHARGASTATUS
Osaka 5H4MBunga (sakura) / Cuti sekolah24-28 Mac 2019RM3970TUTUP
Osaka 5H4MBunga (sakura)28 Mac – 1 Apr 2019RM4370TUTUP
Osaka 5H4MPanas3-7 Ogos 2019RM3770TUTUP
Osaka 5H4M (train)Luruh / Sejuk30 Nov – 4 Dis 2019RM4370TUTUP
Osaka 5H4M EKO (train)Luruh / Sejuk30 Nov – 4 Dis 2019RM3870TUTUP

HARI 1 : KUALA LUMPUR – OSAKA

Penerbangan terus dari Kuala Lumpur (KLIA2) ke Osaka Kansai (KIX) [14:15 – 21:40]. Tiba di Osaka di sambut oleh crew Jomventures. Bermalam di Osaka.

HARI 2 : OSAKA

Pagi yang indah dimulakan dengan bersiar-siar di Osaka Castle Park yang cantik. Kemudiannya, ke Osaka Museum of Housing & Living. Di sebelah malam pula, nikmati kemeriahan manusia di Dotonbori (Namba), juga tempat yang baik untuk ‘shopping’ dan mencuba pelbagai ‘street food’  yang lazat. Bermalam di Osaka

HARI 3 : KYOTO – ARASHIYAMA

Hari ini, lawatan ke kawasan Kyoto yang terkenal dengan sebuah bandar yang mendamaikan. Lawatan ke Kiyomizu-dera dan Matsubara Street yang cantik. Sebelah ptg, menuju ke Arashiyama Bamboo Forest, tidak jauh dari Kyoto. Bermalam di Osaka.

HARI 4 : USJ / Free & Easy

[PERJALANAN HARI KE-4 MENAIKI TRAIN]

Hari FREE & EASY. Pilihan (1) Bersuka ria di Taman Tema Universal Studio Japan (USJ). ATAU (2) Lawatan ke sekitar bandar Osaka seperti Osaka Aquarium (Kaiyukan), Shinsekai dan Dotonbori. Perjalanan menggunakan train bersama Tour Leader. *Tiket train disediakan. Bermalam di Osaka.

HARI 5 : TAMAN RUSA NARA

Tidak jauh dari Osaka, bandar Nara sememangnya terkenal dengan sebuah taman rusa iaitu Nara Deer Park.  Rusa di sini hidup secara liar. Di sekitar taman ini terdapat beberapa binaan lama seperti Todaiji Temple. Bertolak ke Osaka Kansai Airport pada 5.00 ptg. Penerbangan pulang Osaka Kansai (KIX) – Kuala Lumpur (KLIA2) [22:00 – 04:00 (+1)].

PAKEJ TERMASUK

  • SMALL GROUP TOUR : Maksimum 14-16 peserta sahaja
  • PENERBANGAN : Pergi & balik dengan Airasia X. Termasuk bagasi 20kg, makanan dalam penerbangan.
    Kuala Lumpur (KLIA2) – Osaka Kansai (KIX) Return.
  • PENGANGKUTAN : Train / Subway
  • PENGINAPAN : Hotel bertaraf 3 BINTANG (4 malam di Osaka)
  • SARAPAN & MAKAN MALAM DISEDIAKAN
  • PERCUMA! Insuran lawatan
  • PERCUMA! T-shirt ekslusif ‘Kita Pengembara’
  • TOUR LEADER (Melayu )

TIDAK TERMASUK

  • BAYARAN MASUK : Hampir semua tempat lawatan adalah masuk percuma. (Universal Studio Japan : 7900 JPY)
  • MAKAN :  Makan tengah hari (Lunch) di restoran Halal / Street Food

HARI 1 : KUL – KIX [D7 2] 14:15 – 21:40

HARI 5 : KIX – KUL [D7 1] 22:00 – 04:00 (+1)

*tertakluk kepada perubahan dari syarikat penerbangan.

TRIPMUSIM / CUTITARIKHHARGASTATUS
Anda akan dihubungi dalam masa 24 jam. Tidak perlu buat bayaran sekarang.

Kelebihan tempahan secara online : 

Sila lengkapkan maklumat berikut : 

Alamat

Aku Dan Istanbul Travel & Tours Sdn Bhd, No. 29B Jalan Plumbum P7/P, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor.

Waktu Pejabat

10:00 pagi – 4:00 petang
Isnin – Jumaat

(Cuti pada hari Sabtu & Ahad)

Hubungi Kami

Hotline : 03-5524 3675
Whatsapp : 013-458 5642

Email: ask@jomventures.com