- Utama
- Senarai pakej
- Maklumat pakej
Hokkaido (by Bus) 6D4N
Borang Pertanyaan & Tempahan
Nota Harga Pakej
- Harga yang dipaparkan adalah harga bagi seorang dewasa (12 tahun & ke atas)
- Diskaun kanak-kanak (dengan katil) 5-12 tahun: RM200 dari harga dewasa
- Diskaun kanak-kanak (tanpa katil) 2-4 tahun: RM1000 dari harga dewasa
- Harga bayi (1-24 bulan) : RM2000
- Caj tambahan bilik single : RM1500

- Flight + Hotel + Transport + Tour Leader
- 6 hari 4 malam (6D4N)
Maklumat Pakej
Pakej istimewa ini akan membawa anda menjelajah destinasi menarik di Hokkaido menawarkan pelbagai tarikan istimewa, seperti Jigokudani Hell Valley, Shirahige Waterfall, dan keindahan Farm Tomita di Furano. Bandar pelabuhan Otaru yang sangat unik dan peluang membeli-belah di Tanukikoji Shopping Arcade di Sapporo turut menjadi sebahagian daripada pengalaman yang menanti anda.
Dengan gabungan budaya Jepun yang sopan, teknologi yang maju, dan keindahan semula jadi, perjalanan ke Hokkaido bersama JomVentures pasti mencipta memori yang sangat menarik.
Sesuai Untuk
Medium size group (25-30 pax)
City Tours & Nature Scenery
Breakfast & Dinner
Road Trip By Bus
Highlights of the trip
- Lawatan ke Jigokudani Hell Valley, kawasan yang terkenal dengan kolam air panas dan wap sulfurik yang memukau di Noboribetsu.
- Pengalaman melawat ladang bunga Farm Tomita, dengan pemandangan ladang bunga yang luas dan indah di Furano (Lavender season)
- Keindahan Shirahige Waterfall, air terjun yang mengalir deras dengan pemandangan mempesona di Hokkaido (Autumn).
- Pengalaman menaiki Cruise di Otaru, menikmati keindahan bandar pelabuhan klasik dengan suasana tenang dan romantik.
- Tanukikoji Shopping Arcade di Sapporo, lokasi membeli-belah popular dengan pelbagai pilihan kedai dan cenderamata.
- Bermain 'powdery snow', salji paling cantik & halus di dunia di ski resort bersama anak-anak & keluarga (Winter)
- Melihat animal show (dolphin, lion sea & penguin (ketika musim sejuk) yang sangat memukau.
Itinerari Perjalanan
HARI 1 : Penerbangan dari Kuala Lumpur (KLIA) ke Lapangan Terbang New Chitose (CTS), Jepun
Tiba di Sapporo (pagi). Lawatan ke Sapporo TV Tower, Sapporo Clock Tower dan Odori park. Kemudian kita akan shopping di Tanukikoji Shopping Arcade.
Melawat Otaru Aquarium dan tarus pergi ke Sakaimachi Street. Di Sakaimachi Street terdapat beberapa tempat tarikan iaitu Seafood market dan Otaru Music Box. Berdekatan dengan Sakaimachi Street kita boleh menaiki Otaru Canal Cruise.
Perjalanan ke Noboribetsu. Lawatan ke Jigokudani Hell Valley dan Date Jidaimura Village. Kemudian terus ke Lake Toya Viewpoint.
[SPRING / SUMMER / AUTUMN]
Perjalanan ke Furano. Lawatan ke ladang bunga Farm Tomita di Kamifurano atau Asahikawa Zoo bagi musim selain musim bunga| Blue Pond Shirogane | Shirahige Waterfall.
[WINTER]
Takino Suzuran Hillside Park / mana-mana ski resort yang dibuka.
Penerbangan dari Sapporo (CTS) ke Kuala lumpur (KLIA)
Pakej Termasuk
- Medium size group iaitu 25-30 Peserta
- Tiket penerbangan pergi & balik (Thai Airways / Philippine Airlines / ANA / Airasia X / China Eastern Airlines / setaraf)
- Elaun bagasi penerbangan 20kg & inflight meal
- Pengangkutan : Bas disewa Khas
- Penginapan hotel 3 bintang / setaraf Makan 2 kali sehari sesuai atur cara
- Breakfast di hotel / Dinner di restoran / bungkus makan di hotel
- Tour leader Melayu berpengalaman & bertanggungjawab
Pakej Tidak Termasuk
- Lain-lain aktiviti pilihan berbayar : Otaru Aquarium - 1800 JPY Otaru Canal Cruise - 1800 JPY Asahiyama Zoo - 1000 JPY Noboribetsu Date Jidai Village - 2900 JPY Mount Moiwa Cable Car- 2200 JPY
- Lain-lain aktiviti pilihan di Takino Suzuran Hillside park Ski : Snow Tubing - 600 JPY Cross-Country Ski - 1500 JPY ke 2000 JPY Snowshoeing - 1500 JPY ke 2000 JPY Sledding - 500 JPY ke 1000 JPY
- Lain lain (insuran lawatan)
Galeri














